Nieuws Facebook, Google Pus, mobiele website, zoekmachine optimalisatie....

Vanaf 21 april  Mobiele websites een hogere ranking in Google
Help mijn website is niet mobiel!


Eind februari kondigde Google aan, dat websites met een mobiele weergave vanaf volgende week een hogere ranking krijgen in Google. De afgelopen weken hierover al veel vragen gehad en mijn mail stroomde over met meldingen van Google Webmasters over de mobiele weergave van verschillende websites. Daarnaast zag ik regelmatig berichten verschijnen, dat je nu echt een mobiele website moet hebben! Hier zijn wij het als websitebouwers, applicatie-ontwikkelaars en gebruikers helemaal mee eens... Even snel wat opzoeken, de website openen en vervolgens inzoomen en vegen om de tekst te kunnen lezen. Dat is natuurlijk niet gebruiksvriendelijk voor iedereen die met zijn mobiel de webpagina bezoekt. Hulde aan Google om dit onderscheid te gaan maken.

Bangmakerij?! 
Is het dan bangmakerij van Google of beter gezegd de websitebouwers en zoekmachine optimalisatie (SEO) specialisten? Ik denk het niet! Ga voor jezelf maar eens na, hoe vaak je een website via je je mobiele telefoon of tablet opzoekt. Dan is een mobiele weergave zeker een aanrader voor de online presentatie van je bedrijf of webshop. Onze klanten bieden wij al ruim een jaar de mogelijkheid om de website tablet en mobiel geschikt te maken door het automatisch aanpassen van de webpaginaweergave in de browsergrote van de gebruiker (responsive). Op de afbeelding een voorbeeld van een onlangs geleverde website voor Branche Benefits met een responsive weergave. Zelf kijken en testen kan natuurlijk via www.branchebenefits.nl

Wie goed de eerste regels van het nieuwsbericht van Google leest, gaat het alleen om de zoekresultaten in Google op de mobiele telefoon of tablet. Voor de gewone computer (desk- en laptop) verandert er niets in de zoekresultaten.

Heeft u vragen over de weergave van uw website en Google? Stel ze gerust.
Zelf testen of uw website geschikt is voor mobiele en tabletweergave bij Google kan via deze link 

René Janssens
OND Reclame & Internet

 

Volg ons